Met de steun van


Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping sluit het Belgische competitieseizoen af

  ‐  Maandag 30 mei 2022

Een spetterende einde van een volwaardig seizoen

Van 26 tot 29 mei ging in de Topgymnastiekhal te Gent het Groot BK door. De beste Vlaamse en Waalse gymnasten in 9 disciplines namen het in het A- en B-niveau tegen elkaar op om de Belgische titels.

Honderden juryleden, coaches, sporters, ouders, en medewerkers verzamelden afgelopen weekend in Gent om er aanwezig te zijn op het Groot Belgisch kampioenschap. Dé competitie die het wedstrijdseizoen voor onze competitiedisciplines afsloot. Er werden in het A- en B-niveau heel wat skippers en gymnasten tot Belgisch kampienen gekroond! We lichten onze seniores in het A-niveau nog even uit!

Toestelturnen

In de discipline Toestelturnen was het uitkijken naar de Belgische toppers, waarbij dit BK een onderdeel vormt van het selectietraject richting het Europees kampioenschap in augustus. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) wist zich bij de meisjes tot Belgisch kampioen te kronen. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) nam het zilver in beslag en Jutta Verkest (Gymflex Mechelen) was goed voor brons. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) kwam niet in actie tijdens dit BK.

Bij de heren is het Victor Martinez (Gymnastique club de Malmedy) die zich Belgisch kampioen mag noemen. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) pakt het zilver en Takumi Onoshima (Athanor Gym club) brons.

Acro

Voor onze acrogymnasten was het BK de laatste competitie in voorbereiding van de World Games, de Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten. Deze competitie staat begin juli op de planning in Birmingham (USA). Onze gymnasten tonen na het WK in Baku en de World Cup in Maia opnieuw vormbehoud, ze schitteren voor eigen publiek en pakken de Belgische titels.

  • Meisjes drie: Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans(Ambitious Pro Gymnastics)
  • Heren vier: Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze)
  • Gemengd paar: Helena Heijens (Acro II Gym) en Bram Röttger(TK Werchter)
  • Meisjes paar (clubteam): Ruth Ottoy - Ilyssa D'Hulst (TC Olympia Oosterzele)

Tumbling & Trampoline

Ook onze tumbling- en trampolinetoppers hielden een thuismatch in de Gentse topsporthal. Begin juni zien we hen aan het werk tijdens het Europees kampioenschap in Rimini. Huidig Europees kampioene Tachina Peeters (Gymplus) kroonde zich tot Belgisch kampioen Tumbling. Sam D'hoop (Turnkring Oostakker) pakt bij de mannen de Belgische titel. Naast het EK zien we Sam begin juli eveneens in actie op de World Games.

In de discipline Trampoline gaan de individuele titels naar Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Merel Wirtgen (Lenig & Vlug Beveren-Leie). In de synchroon competitie zijn het Simon Debacker(Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Florian Vandenberghe (Go4Gym) en Jente Versigghel en Anouk Sucaet (Sterk en Lenig Drongen) die het goud behalen. In de discipline Dubbele Minitrampoline kronen Kobe Antheunis (Sterk en Lenig Drongen) en Lore Bosmans (CSA Kempen) zich tot Belgisch kampioen.

Ritmiek

In de individuele competitie gaat Alessia Verstappen (Happy Gym) naar huis met de Belgische titel, zij trekt in juni naar Tel Aviv voor het Europees kampioenschap Ritmiek. Bij de groepen was het eveneens Happy Gym die de Belgische titel behaalt. Aya Courouble, Bianka Gaik, Oona De Decker, Nona De Witte, Manon Zels en Alessia Verstappen turnden hier het beste resultaat.

Rope Skipping

In de discipline Rope Skipping stond de titelstrijd in de teamcompetitie op het programma. Dit zowel bij de mannen, vrouwen als mixed teams. De Belgische titels gaan naar:

  • Mannen: Recrean Kasper (Recrean Skippers)
  • Vrouwen: Recrean Jilka (Recrean Skippers vzw)
  • Mixed: Skippies mixed Ben (Skippies)

Ook voor onze skippers was dit BK een belangrijke wedstrijd in het EK-traject. Het Europees kampioenchap Rope SKipping gaat door van 24-31 juli in Bratislava deze zomer. Benieuwd welke skippers in actie komen tijdens het EK? Check dan onze activiteiten pagina

Resultaten

Jouw persoonlijk doel behaald? En blij met je knalprestatie? Of jammer genoeg minder dan verwacht? Wij zijn trots en blij dat je erbij was en hopen dat je terugblikt op een fantastische ervaring. Klik hier voor enkele tips & tricks om op een gepaste manier om te gaan met de resultaten.

> Wil je de resultaten nog eens herbekijken? Dan kan hier

Foto's

Heel wat Gymfed-fotografen namen tijdens het Groot Belgisch kampioenschap foto's van onze gymnasten en skippers. In de loop van de week worden de albums nog verder aangevuld. Alle foto's kan je HIER terugvinden.

Best Show Teams Finale

Op zaterdag 4 juni komen onze gymnasten Dans, Demo en Rope Skipping nog in actie op de #BSTF De Best Show Teams Finale is dé apotheose van het dans-, demo- en nu ook Rope Skipping democircuit. De allerbeste groepen van het seizoen brengen er hun oefening en strijden om de titels ‘Best Demoteam’, ‘Best Modern/Trends Dance team’ en ‘Best Rope Skipping Demoteam’.

> Wil jij ook van de partij zijn? Check dan onze activiteitenpagina voor meer info!