Merel Wirtgen en Darwin Billiet (Lenig en Vlug Beveren-Leie)


Met de steun van


Belgisch kampioenen Trampoline, Dubbele Minitrampoline & Rope Skipping 2022

  ‐  Donderdag 26 mei 2022

Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping

Op donderdag 26 mei werd de aftrap gegeven van het 4-daagse event in de Topsporthal te Gent, het Groot BK! Gymnasten en skippers in de discipines Toestelturnen meisjes, Dubbele Minitrampoline, Trampoline, Rope Skipping en Ritmiek kwamen in actie. 

In de disciplins Toestelturnen meisjes en Ritmiek zagen we vandaag enkele jonge A- en B-gymnasten in actie. Ze genoten duidelijk van de competitie en het publiek was enthousiast! Bij hen werden geen officiële (A seniores) Belgische titels verdeeld. 

Dubbele Minitrampoline

De gymnasten in de discipline Dubbele Minitrampoline streden vandaag voor de Belgische titels. Bij de jongens werd het een spannende strijd maar ging Kobe Antheunis (Sterk en Lenig Drongen) uiteindelijk met de hoogte score lopen. Bij de meisjes kroonde Lore Bosmans (CSA Kempen) zich tot Belgisch kampioen. Kobe zakt zondag samen met een grote delegatie springers af naar Rimini om er deel te nemen aan het Europees kampioenschap Dubbele Minitrampoline. Veel succes allemaal! 

Trampoline

Ook op de maxi trampoline werden de Belgische titels vandaag verdeeld. Voor vele A-gymnasten was dit BK eveens een laatste belangrijke voorbereiding op het Europees kampioenschap dat op 1 juni start in Rimini. Bij de jongens was het Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) die met de Belgische titel ging lopen. Voor Darwin een mooi bekroning na toch wat pech de afgelopen periode. Bij de vrouwen was het Merel Wirtgen (Lenig & Vlug Beveren-Leie) die de beste finale reeks wist neer te zetten. Een opgeluchte Merel na de prijsuitreiking, tevreden met het resultaat dat ze kon neerzetten en klaar voor het EK.

Rope Skipping

In de disciplines Rope Skipping kwamen vandaag de vrouwen teams in actie. Ook voor hen was dit BK een belangrijke wedstrijd in het EK-traject.  De skippers kwamen in actie in 3 verschillende onderdelen: speed, SR Freestyle en DD Freestyle. Op het podium zagen we de drie teams terug die zich ook wisten te selecteren voor het EK. Het goud was voor Recrean Jilka (Recrean Skippers vzw) het zilver voor De ROM Meisjes A (ROM Skippers Mechelen) en Moving Senioren Meisjes (Moving Baasrode vzw) was goed voor brons. Het Europees kampioenchap Rope Skipping gaat door van 24-31 juli in Bratislava (SVK) deze zomer.

  > Alle resultaten van vandaag kan je hier terugvinden

  Foto's

  Tijdens het weekend zijn onze Gymfed-fotografen paraat om foto's te nemen van de vele discplines. Alle foto's worden HIER gepubliceerd! 

  Tickets

  Je kan nog steeds tickets kopen voor het Groot Belgisch kampioenschap de komende dagen. 

  > Bestel hier je tickets

  We wensen alle gymnasten en skippers die nog in actie komen veel succes!