De medaillewinnaars Ritmiek & Toestelturnen meisjes


Met de steun van


Belgisch kampioenen Ritmiek individueel & groep 2022

  ‐  Vrijdag 27 mei 2022

Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping

Op vrijdag 27 mei stond in de Topsporthal te Gent de tweede competitiedag van het Groot Belgisch kampioenchap Gymnastiek & Rope Skipping op de agenda. Gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes en Ritmiek kwamen in actie. 

Ritmiek

De tweede, en onmiddellijk ook laatste Ritmiek-competitie van dit weekend stond vandaag op het programma. Alessia Verstappen (Happy Gym) wist de beste oefeningen neer te zetten en kroont zichzelf tot Belgisch kampioen. Zij trekt samen met vier andere meisjes in juni naar Tel Aviv om er deel te nemen aan het Europees kampioenschap Ritmiek. 

Vandaag kwamen ook de groepsoefeningen aanbod. Heel wat opzwepende en vrolijke oefeningen werden door de meisjes geturnd. In de seniores categorie won uiteindelijk het team van Happy Gym met voormalig bekende gymnast Aya Courouble en team mates Bianka Gaik, Oona De Decker, Nona De Witte, Manon Zels en Alessia Verstappen) de competitie!

Toetelturnen meisjes

In de discipline TTm zagen we de meisjes in het B-niveau in de categorie B16+ in actie. Bij hen werden geen officiële (A seniores) Belgische titels verdeeld maar won Ilona Milioto (Gymnos de Charleroi) verdiend de competitie! 

> Alle resultaten van vandaag kan je hier terugvinden

Foto's

Tijdens het weekend zijn onze Gymfed-fotografen paraat om foto's te nemen van de vele discplines. Alle foto's worden HIER gepubliceerd!

Tickets

Je kan nog steeds tickets kopen voor het Groot Belgisch kampioenschap de komende dagen.

> Bestel hier je tickets

We wensen alle gymnasten en skippers die nog in actie komen veel succes!